SineKulis
Radyo Televizyon - Sinema Haberler

BEYAZ ZAMBAKLAR ÜLKESİNDE

0 175

Hayat bu şekilde değil. Yani bizlerin tahmin ettiği kadar basit ya da önemsiz değil. Ünlü yazarımız Grigory Petrov’da aynı fikirde.

Grigory Petrov yaşadığı dönemde çok ünlü bir papaz,gazeteci ve yazardır. 6 Şubat 1866’da Rusya’da doğan yazarımız düşünceleri nedeniyle Kiliseden kovulmuştur.Kendisini din adamlığından sonra yazarlığa veren sanatçımız gerek düşüncesi gerek konuşmaları sayesinde büyük bir kitleyi yenilik harekatına götürmüştür.

Şimdi gelelim Mustafa Kemal ATATÜRK’ün okul müfredatlarına konulmasını istediği bu kitaba. Beyza Zambaklar Ülkesinde kitabı 1923 yılında yayınladı. Rusya,Türkiye ve Balkan ülkelerinde ilgi gören kitabın ana teması bana kalırsa ‘Küllerinden doğmak.’ Siz de bilirsiniz ki küllerinizden doğmak için ilk önce iyice yanmak gerekir.İşte tam da bu durumda olan bir ülke var;Finlandiya…

Cahil halk var,hastalıktan başını kaldıramayan çocuklar ve yaşlılar,verimsiz topraklar var.Bir de Finlandiya var tüm bu olumsuzluklara rağmen var olmaya devam edebilen.

Kitap hakkında fazla bilgi vermek istemiyorum. Kısa bir cümleyle özetleyip bitireceğim. ”Eğer bir halk cahilse bunun sebebi halkın kendisi değil,halkın başındaki aydın kimselerdir.”

İYİ OKUMALAR 🙂

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yorum Formu Sonrası Not

Bu web sitesi, deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır. Bununla ilgili iyi olduğunuzu kabul edeceğiz, ancak isterseniz dilediğiniz zaman çıkabilirsiniz. Kabul Et Daha Fazla

Gizlilik ve Çerez Politikası