SineKulis
Radyo Televizyon - Sinema Haberler

PİRUZE – SİNAN AKYÜZ

2 194

Sinan Akyüz 1972 Iğdır doğumludur. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun olmuş ve gazeteciliğe başlamıştır. Gazeteciliğin hemen hemen her kademesinde görev alan Akyüz bir süre ara verip Almanya’ya gitmiştir. Türkiye’ye geri döndüğünde bazı gazetelerde köşe yazarlığı yapmaya devam etmiş ve 2001 yılında yazarlığa yönelmiştir. İlk çıkardığı romanı ‘İki Kişilik Yalnızlık’ güzel ilgi görmüş ve devamı ise birçok başarılı romanla gelmiştir. Piruze kitabını 2011 yılında çıkarmış gerek başlığı gerekse içeriği bakımından insanlar tarafından beğenilmiştir.

Şam’da bir Türk Gelin

Bazen aşk,sevgi benliğimizi kaybettir. Farkında olmayız. Bir rüzgara kapılıp o rüzgar eşliğinde savrulup gideriz sonucunun ne olacağını bilemeden. İşte Piruze o rüzgar eşliğinde hiç bilmediği topraklara savruluyor. Sinan Akyüz’ün başarılı birçok kitabı varken Piruze çok dikkatimi çekti. Kitabın arka kapağında şöyle bir yazı var ”Erkeklere ‘Bu evde eksik olan sensin’ dediğimizde, adamların yüzleri asılıyor. Biz kadınları,çok film izlemekle suçluyorlar. Keşke evlendikten sonra da ellerimizi tutabilselerdi. ” Bu mısralar yetiyor bir kadını anlamaya ya da anlatmaya.

Her şey bitti dediğimiz anda yeni umutlar baş gösterir. Umutsuzluğun yoğurduğu bir hayat içerisinde tek başınıza ne kadar mücadele edebilirsiniz? Sevdiğiniz kişi ‘sevebilme’ yetisini kaybetmişse ne gelir elinizden? Bir kadın neler yapabilir,ne kadar çabalayabilir hissetmek isterseniz sizi bu güzel kitabı okumaya davet ediyorum.

2 Yorumlar
  1. Canca diyor

    İki kişilik yalnızlık ve bana sırtını dönme de çok güzel kitaplardı tekrardan okumanızı öneririm

  2. Burak Güven diyor

    Sevmek zorunda değilsin beni de çok güzel bir kitap hatta yazarın ikinci okuduğum kitabı sanırım

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yorum Formu Sonrası Not

Bu web sitesi, deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır. Bununla ilgili iyi olduğunuzu kabul edeceğiz, ancak isterseniz dilediğiniz zaman çıkabilirsiniz. Kabul Et Daha Fazla

Gizlilik ve Çerez Politikası