SineKulis
Radyo Televizyon - Sinema Haberler

Chernobyl Dizisi

0 254

5 Bölümlük mini belgesel tadında tarihi dizi arayanlar için Chernobyl dizisini öneriyorum. Chernobyl, İngiliz-Amerikan yapımı beş bölümlük tarihi drama türünde çekilen TV mini dizisidir. Ağırlıklı olarak İngiliz oyuncular var. İngilizlerin bir Rus kişiyi canlandırması sırıtmıyor sanırım. Dizinin hikayesi; “Chernobyl, “tarihin en kötü insan yapımı felaketlerden birinin gerçek hikâyesini dramatize eder ve Avrupa’yı düşünülemez felaketten kurtarmak için kendilerini feda eden cesur erkek ve kadınları anlatır. Mini dizi, 1986 Nisan’ında Sovyet Ukrayna’da meydana gelen nükleer santral felaketinin üzücü sonuçlarına ve felaketin nasıl ve niçin meydana geldiğini açıklamaya, savaşıp yenilen kahramanların hikâyelerine odaklanır.”

ilk bölüm açıkçası tam bir şok etkisi yarattı bende. Orta ve Doğu Avrupa sinemasına ilgim fazladır ve HBO gibi bu diyarlardan uzak bir markanın bu atmosferi tam olarak yansıtamayacağını düşünüyordum fakat yanıldım. gerçekten tam da olması gerektiği gibi, Sovyet devlet hegemonyasını ve dönemin sosyal hayatını izleyiciye ilk bölümden hissettirmeyi başarıyor dizi.

2. Bölüm itibariyle dizi imdb top 250’nin arasına girmeyi başarıyor. 12. sıradan listeye giren dizi an itibariyle 5. sırada 9.4 puan almayı başarmış. izlerken nefes aldırmıyor tek kelimeyle. sadece 5 bölümcük olmasıyla tadı damağımızda kalacak. Ayrıca dizi 77. Altın Küre 2020′ de En iyi mini dizi ödülüne sahip oldu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yorum Formu Sonrası Not

Bu web sitesi, deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır. Bununla ilgili iyi olduğunuzu kabul edeceğiz, ancak isterseniz dilediğiniz zaman çıkabilirsiniz. Kabul Et Daha Fazla

Gizlilik ve Çerez Politikası