SineKulis
Radyo Televizyon - Sinema Haberler

VADİDEKİ ZAMBAK-BALZAC

0 170

Hepimizi huzura ulaştıran manzaralar vardır kalbimizde. Kiminin gökyüzü,kiminin bir ırmağı ve kiminin bir vadisi vardır.

Sevgili yazarımız Balzac içimizdeki manzaraları bulmamıza yardımcı olmak için bu muhteşem kitabı yazmış. Vadideki Zambak sıradan ve basit olayların içimizde yarattığı o kocaman boşluğu gösteriyor bize.

Balzac 1799 yılında Fransa’da doğmuş ve yine 1850 yılında burada vefat etmiştir.Edebi akım olarak Realizmin etkisi altında eserler vermiş ve de başarılı olmuştur. 1829’da yazdığı ‘’Les Chouans’’ isimli tarihi roman tanınmasını sağlamıştır. Eserlerinde en dikkat çeken özelliği mükemmel bir gözlem ve olayları birbirine bağlayan kusursuz anlatımıdır. Bütün bu özellikleri ile ‘’Romanın Shakespeare’i’’ sayılır.

Vadideki Zambak kitabına gelecek olursak kitabın ilk başlarında kendinizi bir karmaşada bulmanız normal çünkü Fransız kültüründe bir kişiye birden fazla isimle hitap edilebiliyor.Bu karmaşaya rağmen ilerleyen sayfalarda kişileri ve karakterlerini oturtuyorsunuz. Vadideki Zambak her şeyden önce bir aşk romanıdır. Kusursuz sevmek içimizdeki kusurda gizlidir. Bir aşkın karşılıklı olması ulaşılabilir olduğu anlamına da gelmez. Kitap hakkında fazla bilgi verip okuma isteğinizi kaçırmak istemiyorum. Kitap basit bir aşkı tüm yücelikleri ile anlatıyor ve son olarak da ekliyor; İlk sevdiğimiz kadının her şeyine tutuluruz ama daha sonra kadın oldukları için severiz kadınları…(Balzac)

İyi okumalar diliyorum… 🙂

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yorum Formu Sonrası Not

Bu web sitesi, deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır. Bununla ilgili iyi olduğunuzu kabul edeceğiz, ancak isterseniz dilediğiniz zaman çıkabilirsiniz. Kabul Et Daha Fazla

Gizlilik ve Çerez Politikası