SineKulis
Radyo Televizyon - Sinema Haberler

UÇURTMA AVCISI

Uçurtma kovalayan iki çocuk gibi...
0 142

Çocuk olmayı değerli kılan şeyler vardır. Ailemiz,arkadaşlarımız,oyuncaklarımız,geceleri okuduğumuz masal kitaplarımız…  Çocuk olmak bazen çabucak kabullenmek ,bazen ise her şeyi reddetmektir.Khaled Hosseini size bir çocuğun penceresinden,yetişkinlerin o ulaşılmaz dertlerine bakmayı gösteriyor.

Yazarımızı tanıyarak başlayalım.  Khaled Hosseini,1965 yılında Afganistan,Kabil’de  doğmuştur. 1993 yılında Kaliforniya Üniversitesi’nden mezun olmuştur.1996’da Los Angeles Cedars Sinai Tıp Merkezin’de dahiliye ihtisasını tamamlamıştır.Dünya çapında çok sevilen kitabı ‘’Uçurtma Avcısı’’  2003 yılında yayınlanmıştır.Arkasından gelen eserler ‘’Bin Muhteşem Güneş’’, ‘’Ve Dağlar Yankılandı’’ romanı da büyük ilgi görmüştür.

Uçurtma Avcısı kitabına gelirsek;Afganistan’da Monarşi’nin son yıllarında beraber büyüyen iki çocuğa değiniyor. Kitabın içindeki olaylar,karakterler birbiri ile bağlantılı . Okurken sizi zorlamıyor. Kitabı okuyup da empati yapmamak elde değil. Her karakteri birebir yaşıyorsunuz. Üzülen de ağlayan da sizmişçesine. Okuduğunuz sayfalarda kendinizi bulabilmeniz mümkün. Fedakarlık,korkaklık,ırkçılık,pişmanlık,kader,yalan ve en önemlisi bir çocuğun babasının sevgisine olan açlığı…Bunların hepsi Uçurtma Avcısı kitabında güzelce yoğrulmuş.

Çocuklar öyle bir hazinedir ki neyi,ne şekilde eksik bırakırsak o şekilde büyürler. Eksiklik ve yanlışlar içerisinde. Kitabın derin sayfalarında çocukluğunuzu bulabilmeniz dileğiyle… 🙂

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yorum Formu Sonrası Not

Bu web sitesi, deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır. Bununla ilgili iyi olduğunuzu kabul edeceğiz, ancak isterseniz dilediğiniz zaman çıkabilirsiniz. Kabul Et Daha Fazla

Gizlilik ve Çerez Politikası