SineKulis
Radyo Televizyon - Sinema Haberler

KENDİNE İYİ DAVRAN GÜZEL İNSAN

0 51

Her şeyin darmadağın olduğu bir dönemden geçiyoruz. Şüphesiz ki büyük küçük demeden çoğu konuda psikolojik anlamda desteğe ihtiyacımız var. Hayat kimileri için öyle zor hale geliyor ki 3-4 sene öncesi standart bir aile tiplemesinin klasik bir akşamı, şu an içinde bulunduğumuz dönemde lüks hayat haline geldi. Hal böyle olunca da bir psikoloğa gidip fikir almak, kendi yönelimlerimizi bulabilmek baya zorlaştı.

Türkiye çapında güzel bir psikolog olduğunu düşündüğüm, adını da çoğunlukla duyduğum o güzel insanın ruha şifa niyetinde yazdığı , tıpkı benimle birebir konuşuyormuş gibi hissettirdiği o kitabı okudum. “Kendine iyi davran güzel insan.” Başlıktan da anlaşılacağı üzerine tamamen insan üzerine yazılmış, her sayfasında kendini iyi hissettiğim güzel bir kitaptan ve en önemlisi bu psikoloji kitabının yazarı Beyhan Budak’dan bahsetmek istiyorum.

Beyhan Budak 2006 yılında,İstanbul Üniversitesi psikoloji bölümünden mezun olduktan sonra hayatına yine eğitim aldığı yolda devam etmiş ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanında yüksek lisans yapmış.
Bu zamana kadar 3 tane kitap yayınlayan ve bizlere farklı yerlerden seslenen Beyhan Budak beyefendiyi daha öncesinde birkaç YouTube videosunda izledikten sonra inanılmaz bir okuma arzusu hissettim ve bu kadar güzel konuşan bir insanın neler yazabileceğini hayal edip okumaya başladım. Açık konuşmak gerekirse hiç bitirmek istemediğim bir kitap oldu. İlk başta kitabı okuma amacım tamamen merak üzerineyken daha sonrasında kitapta bahsedilen örneklerin birçoğunda kendimi buldum ve sanki bir psikoterapi seansındaymış gibi hissedip, ne zaman kendimi çaresiz ve bunalmış hissetsem bu sayfalara başvurdum.

Her şeyin zor geçtiğini düşündüğüm şu dönemde bize iyi gelecek güzel şeylere ihtiyacımız var.
“Sen melek olsan ,kanat sesinden rahatsızlık duyacak insanlar olacaktır.”

iyi okumalar ☺️

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yorum Formu Sonrası Not

Bu web sitesi, deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır. Bununla ilgili iyi olduğunuzu kabul edeceğiz, ancak isterseniz dilediğiniz zaman çıkabilirsiniz. Kabul Et Daha Fazla

Gizlilik ve Çerez Politikası