SineKulis
Radyo Televizyon - Sinema Haberler

VERONİKA ÖLMEK İSTİYOR- PAULO COELHO

0 305

Hayatınızda bir karar verdiniz ve ölmek istiyorsunuz. Fakat intihar girişiminiz başarısız oldu. Gözlerinizi açtığınızda bir akıl hastanesindeydiniz. Sadece bir hafta gibi bir ömrünüzün kaldığını öğrendiniz. Zaten ölmek istiyordunuz. Bu son haftayı nasıl geçirirdiniz?

Şimdi bu romanın yazarı Paulo Coelho’yu kısaca bir tanıyalım. Sonrasında bu muhteşem eserden bahsedeceğim.

Paulo Coelho 1947 yılında Brezilya’nın Rio de Jenairo kentinde doğmuştur. Edebiyat alanına yönelmeden önce tiyatro yönetmenliği, oyunculuk ve gazetecilik yaptı. 1986 yılında yayımladığı “Hac” romanın ardından “Simyacı” romanı ile büyük bir üne kavuştu. Ben de yazarımızın Simyacı kitabını okuduktan sonra “Veronika Ölmek İstiyor” kitabını aldım ve okudum.

Evet gelelim sorumuza. İntihar girişiminde bulunduğunuzu ama ölmediğinizi, gözlerinizi bir akıl hastanesinde açtığınızı ve bir hafta ömrünüzün kaldığını öğrendiniz. O son bir haftayı nasıl geçirirdiniz? Çoğunluk şu hayatta yapmadığı ne varsa hepsini yapacağından bahseder. İlk başlarda ben de kitabın o yönde ilerleyeceğini düşündüm. Fakat konu çok farklı yerlere gitti.

Aslında hepimizin bir haftalık bir ömrü var fakat biz bilmiyoruz. Belki daha fazla bir ömrümüz olsa bile bunu en amansız şekilde yaşıyor ,hayatın getirdiği ne varsa masamıza koyup ona göre yaşıyoruz. Göz açıp kapayana kadar ölümün kucağında buluyoruz kendimizi. Yapmak istediklerimizi bastırıyor. İnsanlar istediklerini yaptıklarına ise onları kınıyoruz. “Delirdin mi sen? Niçin bunu yaptın? Niçin burada böyle davrandın?” İnsan aklını kullanan en büyük delidir. Kendi kurduğu yasalar neticesinde yaşar ve ölür. Bir başkası toplumun hoş görmeyeceği bir davranış sergilediğinde örneğin kışın buz gibi havada incecik kıyafetle dışarda yürüyen birini görecek olsak herkesin tepkisi aynı oluyor. “Deli mi ne?” Bize kim söyledi kışın kalın giyinmek zorunda olduğumuzu. Toplum…

Bir haftalık ömürünüz kalmış gibi yaşayın ve hayatı anlamlandırın. Kısacası “Taştan fışkıran bir pınar olun, suyu tutan bir kuyu olmayın” demek istiyor yazar.

İyi okumalar 😊

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yorum Formu Sonrası Not

Bu web sitesi, deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır. Bununla ilgili iyi olduğunuzu kabul edeceğiz, ancak isterseniz dilediğiniz zaman çıkabilirsiniz. Kabul Et Daha Fazla

Gizlilik ve Çerez Politikası