SineKulis
Radyo Televizyon - Sinema Haberler

KARAYİP KORSANLARI

0 309

Yayınlanmasının üzerinden 18 yıl geçmesine rağmen hala izlenen bir seri Karayip Korsanları…

2003 tarihinde vizyona giren bu muhteşem macera ve fantastik filmi televizyonlarda sıklıkla görmüş ve hiç açıp izlemeyenler bile Kaptan Jack Sparrow’un, Johnny Depp üzerine oturtulmuş kimliğini fark etmiştir. İlk Önce Karayip Korsanları ; Siyah İnci’nin Laneti(2003) ile başlayan film için tam tamına 140 milyon dolar bütçe ayrılmış ve filmin büyük ses getirmesi ile 654 milyon dolar bir hasılat elde edilmiştir. Filmin bu serisinin peşinden Karayip Korsanları; Ölü Adamların Sandığı(2006), Karayip Korsanları; Dünyanın Sonu(2007), Karayip Korsanları; Gizemli Denizlerde(2011), Karayip Korsanları Salazar’ın İntikamı(2017) olmak üzere toplam 5 film serinin devamı niteliğini taşımıştır.

Filmin baş rollerinde, rolleriyle bütünleşen oyuncuların yer alması bu filme başka bir boyut kazandırmıştır. Filmin yönetmenliğini üstlenen Gore Verbinski, bu serinin ilk üç filmini yönetmiştir. Filmin yapımcısı Jeryy Bruckheimer bir sürü başarılı filme imza atmış ve bu filmlerden biriside Karayip Korsanları olmuştur. Filmin kadrosu Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Kinghtley başta olmak üzere başarılı bir ekipten oluşmaktadır.

Bütün seriyi izlemiş birisi olarak daha çok Johnny Depp’in muhteşem oyunculuğu üzerinde durmak istiyorum. Film boyunca süregelen umursamaz tavrı, boş vermişliği, her olay anında bir şekilde o olayın içinden sıyrılması, karakteri ve daha fazlası olarak zeki ve alaycı üslubu beni çok etkiledi. Başka bir karakter Jack Sparrow olarak nitelendirilemezdi bence.

Önemli bir detay daha var; Müzik… Hans Zimmer ve Klaus Badelt tarafından bestelenen soundtrack müziği olarak bestelenen müzik, filmin jeneriğinde de kullanıldı. Müziğin filme kattığı o egzotik hava filmle bütünleşti ve herkesin tanıdığı bir melodi haline geldi.

Başarılı filmlerle gündeme gelmiş olan Johnny Depp, Türkiye’de ki başarısını Karayip Korsanları ile duyurmuştur. Johnny Depp dünyanın en büyük film yıldızlarından sayılmakta ve gerçekten ”Başarı” kelimesinin eş anlamlısıdır. 🙂

Bazı insanlar bir kitap okuduğunda ya da bir film izlediğinde ‘Son’ ibaresini görünce üzülür. Gerçek hayata dönmek istemez. İşte tam olarak böyle bir seri! Eğer hala izlemediyseniz sizi bambaşka diyarlar, olağanüstü bir macera ve eşsiz bir gizem bekliyor. İYİ SEYİRLER.

Fragman

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yorum Formu Sonrası Not

Bu web sitesi, deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır. Bununla ilgili iyi olduğunuzu kabul edeceğiz, ancak isterseniz dilediğiniz zaman çıkabilirsiniz. Kabul Et Daha Fazla

Gizlilik ve Çerez Politikası