SineKulis
Radyo Televizyon - Sinema Haberler

Haftanın kitabı; Yeşilçam Anıları

2 283

Kemal İNCİ’nin anılarını topladığı ve kesinlikle okunması gereken bir kitabı sizlerle paylaşmak istiyorum.
Bu kitap 1960 yıllarında sinemanın yeni yeni canlandığı çok güzel bir dönemi anlatıyor. Kemal İNCİ’nin hayallerine giden zor bir yolda sinema aşkına yaptıkları okuyanları şaşırtıyor.
O dönemlerde çekimlerin ne şartlarda yapıldığını ,kullanılan teknik ekipmanların yeterliliğini, senaryoların nasıl ,ne şekilde, kaç kişi tarafından, hangi aşamalarda yazıldığını ele alan bu kitap sizi geçmişe götürecek.

Ayrıca kitabın son sayfalarında yer alanlar daha da ilgi çekici.
Hayatınız boyunca Yeşilçam filmlerinde gördüğünüz o insanlar, Suphi KANER, Bilal İNCİ (Kemal İNCİ’nin kardeşi), Fatma GİRİK, Türkan ŞORAY ve daha

adını hatırlayamadığım niceleri…

Biraz da sizlere kitabın bende bıraktığı etkilerden söz etmek istiyorum. Kitap içerisinde geçen tüm filmleri teker teker not aldım ve kitabı bitirdikten sonra ilk işim filmleri izlemeye başlamak oldu. Günümüz şartlarıyla kıyaslandığında filmlerin çok fazla eksiklikleri var ama o yılların şartlarına göre filmler gayet güzel çekilmiş ve kurgulanmış.
Sizlere tavsiyem bu kitabı kesinlikle okumalısınız. Okurken kendinizi Yeşilçam’da bulacağınıza söz veriyorum…

2 Yorumlar
  1. Elif İnal diyor

    Teşekkürler kitap önerisi için .

  2. Burak Güven diyor

    Güzel bir yazıyla başlamış olmak tebrikler

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yorum Formu Sonrası Not

Bu web sitesi, deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır. Bununla ilgili iyi olduğunuzu kabul edeceğiz, ancak isterseniz dilediğiniz zaman çıkabilirsiniz. Kabul Et Daha Fazla

Gizlilik ve Çerez Politikası