SineKulis
Radyo Televizyon - Sinema Haberler

Bu hafta hangi filmi izlemeli

Bu hafta hangi filmi izlemeli hız tuzağı

0 315

Bu hafta 90 yılların ortasında vizyona girmiş ülkemizde büyük beğeni toplayan bir filmden bahsedeceğim.

Speed (Hız Tuzağı) 1994 Yılında Yönetmenliğini Jan de Bont’un üstlendiği ve Keanu Reeves’in ve Sandra Bullock’un başrolllerini paylaştığı yapım. Keanu Reeves’in kendini tam anlamıyla kanıtladığı ve bu filmden sonra Matrix’in başrol kaptığını söylebiliriz. Sandra Bullock’da bu filmde  en az Keanu Reeves kadar başarılı oyunculuk çıkarmış ikilinin uyumunu filmin her anında hissedebiliyorsunuz.

Yönetmen Jan De Bont
Senaryo Graham Yost
Yapımcı Mark Gordon , Allison Lyon Segan , Ian Bryce , Sandra Bullock
Müzik Billy Idol
Görüntü Yönetmeni Andrzej Bartkowiak
Süre 110 dk
Tür Aksiyon, Gerilim
Özellikler Renkli
Ülke ABD

 

Filmin Konusu

Jack kurbanlarına korkunç oyunlar oynayan bir kötü olan Howard’ın elinden on üç masum insanı kurtarmıştır. Ancak Howard’ın tek planı, başarısız olan planı değildir. Howard bir otobüse öldürücü patlayıcılar yerleştirmiştir ve eğer otobüs belli bir hızın altına inerse bu patlayıcılar infilak edecektir. Jack, soğukkanlılığını koruyarak bu sıradan otobüsü ve daha da önemlisi içerisindeki masum insanları korumak isteyecektir.

(filmin konusu *beyazperde.com alınmıştır.)

[bs-quote quote=”Sinema Dünyasına son olarak Hız Tuzağı 3’ü bırakmak istiyorum” style=”style-20″ align=”left” author_name=”Jan de Bont” author_job=”Yönetmen” author_avatar=”http://demo.burakguven.com/wp-content/uploads/2018/05/Jan.jpg”][/bs-quote]

Filmin düşük bütçeyle aslında ne kadarda ustaca filmin çıkarılabileceğinin bir göstergesi. Amerikada Çıktığı dönem film yaklaşık olarak 14,456,194 $ gelir elde ederek büyük bir başarı yakaladı. Filmin ikincisinde Keanu Reeves oynamamış  Sandra Bullock’a Jason Patric  eşlik etmiştir başrolde Keanu Reeves başarısını elde edemeseler de yinede hatrı sayılır bir gişe elde edilmiştir.

Film aksiyon sevenler için iyi bir tercih olacak filmde olay örgüsü hiç bitmiyor, merak öğleleri sürekli heyecanınızı taze tutuyor, filmden gerçekten kopmak istemeyeceksiniz.

 

Filmin İMBD 7.3 almış olması beni gerçekden düşündürüyor filmin hakkı bana göre 7.8 abartmamış olmakla birlikte filmi en az 5-6 defa izledim. Hep aynı heyecanı duyduğum ve sıkılmadan izlediğim bir film. Seyir zevki üst seviyede ve Keanu Revers farkını bahsetmeye bile gerek yok bence.

Şimdi sizi filmin fragmanıyla baş başa bırakıyorum.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yorum Formu Sonrası Not

Bu web sitesi, deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır. Bununla ilgili iyi olduğunuzu kabul edeceğiz, ancak isterseniz dilediğiniz zaman çıkabilirsiniz. Kabul Et Daha Fazla

Gizlilik ve Çerez Politikası