SineKulis
Radyo Televizyon - Sinema Haberler

GÜNEŞİ UYANDIRALIM

0 410

Jose Mauro de Vasconcelos‘ın bir kitabıyla yine buradayım. İlk olarak yazarımızın ‘Şeker Portakalı’ kitabına değinmiştim. Kitap Şeker Portakalı ile bitmiyor. Aslında bir üçlemeden ibaret ve ben ikincisi olan ‘Güneşi Uyandıralım’ ile karşınızdayım. Yazar hakkında tekrardan kısaca bilgi vermek gerekirse ünlü Brezilyalı yazar  Jose Mauro de Vasconcelos 26 Şubat 1920 yılında Bangu kasabasında dünyaya gelmiştir. Annesi Kızılderili, babası ise Portekizlidir. 11 çocuklu yoksul bir ailenin çocuğudur. 

Yazarlığa merak saran Vasconcelos farklı işlerde çalıştığı için insanları ile etkileşim içinde olmuş ve bu yazarlığına yansımıştır.

Güneşi Uyandıralım kitabı 1974 yılında yayınlanmıştır ve küçük kahramanımız olan sevgili Zeze yine büyük ilgi görmüştür. Artık Zeze Şeker Portakalı kitabından bildiğimiz o küçük çocuk değil. Bu kitapta biraz daha büyümüş olduğunu ve düşüncelerinin değişmiş olduğunu göreceksiniz.

Kitap heyecan verici bir şekilde ilerlemiş. Bir solukta okudum. Yine küçük bir çocuk gibi hissettim okurken. Bir çocuğun ruh hali,düşünceleri bu kadar iyi anlatılabilirdi sanırım.

Eğer olur da içinizde ki çocuğu bulmak isterseniz siz de Güneşi Uyandırın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yorum Formu Sonrası Not

Bu web sitesi, deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır. Bununla ilgili iyi olduğunuzu kabul edeceğiz, ancak isterseniz dilediğiniz zaman çıkabilirsiniz. Kabul Et Daha Fazla

Gizlilik ve Çerez Politikası