SineKulis
Radyo Televizyon - Sinema Haberler

Death Note – Ölüm Defteri

Kendi Dünyanı Yaratmak Mı?

0 219

Pencerenin önündeyken gökyüzünden siyah bir kitap düşseydi, vereceğiniz tepki ne olurdu? Üsttelik adını yazdığınız kişinin öleceğini yazsaydı; sanırım delirmiş olacağınızı ya da birinin şaka yaptığını düşünürdünüz. Ama bir olasılığımız olabilir; bu ölümlü dünya da yaşıyorsak neden paranormal olaylar olmasın ki? Sonuçta birçoğumuz ruhani varlıklara inanıyoruz.
Ana karakterimiz (LİGHT)  dersin ortasındayken pencereden siyah kapalı bir defterin gökyüzünden düştüğünü görür. Okul çıkışı merak edip kitabın düştüğü yere doğru  gider. Defterin  ilk  satırları “bir insanın tam ismini yazarsanız ÖLÜR” cümlesinden oluşur.  İlk başta buna inanmak istemeyen karakterimiz yoluna devam eder.  Merak insanı körükleyen bir ateş gibidir. Ancak merakına yenilip evde küçük bir test yapar. Suçlu kalp krizi sonucu ölür. Nasıl olur, yani gerçek mi? Light emin olamaz ve rastlandı olabileceğini düşünüp ikinci bir isim daha yazar. Deftere yazılanların öldüğüne kanaat getiren Light bu defteri suçlular üzerinde devam etttirir. Light kendini o kadar kaptır ki iş çığrından çıkıp uluslararası bir sorun haline gelir.
Burda çıkarılcak iki soru var.

-Ölüm defterin olsaydı ne amaçla kullanırdın ?
-Light kendi dünyasını mı yoksa bizim dünyamızı olşturuyor?

Dünyadaki katilleri yok etsen bile bir tane kalır.
Bunun dışında; animeden uyarlama Netflix yapımı var. 36 bölüm yerine bir bölüm makul gelebilir.

Fragman

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yorum Formu Sonrası Not

Bu web sitesi, deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır. Bununla ilgili iyi olduğunuzu kabul edeceğiz, ancak isterseniz dilediğiniz zaman çıkabilirsiniz. Kabul Et Daha Fazla

Gizlilik ve Çerez Politikası