SineKulis
Radyo Televizyon - Sinema Haberler

Adobe After Effect Nedir?

0 616

Sinematik filmler, tanıtımlar ve geçişler oluşturun. Yangın çıkarın veya yağmur yağdırın. Bir logo veya karakteri animasyonla hareket ettirin. Sektörde önde gelen animasyon ve yaratıcı kompozisyon uygulaması After Effects CC ile her türlü fikrinize hareket kazandırabilirsiniz.

After Effects, benzer bir çok tasarım ve prodüksiyon yazılımına sahip Adobe firmasının yayınladığı video kompozisyon ve post-prodüksiyon programıdır.

Genellikle hareketli grafik yapımında kullanılan Adobe After Effects, benzer doğrusal olmayan video prodüksiyon programları katman (layer) mantığıyla çalışır.

Animasyonla hareket kazandırılmış başlıklar, teşekkür yazıları ve alt bantlar oluşturun. İsterseniz sıfırdan başlayın, isterseniz doğrudan uygulamanın içinden erişebileceğiniz animasyon hazır ayarlarından birini kullanın. After Effects ile çevirmeden kaydırmaya kadar metninizi hareket ettirebileceğiniz çok sayıda yol sunuyor.

After Effects, diğer Adobe uygulamalarıyla sorunsuz şekilde çalışır. Adobe Dynamic Link ile düzenlediğiniz kompozisyonların görünümünü Premiere Pro CC’de anında görün. Çalışmalarınızı Photoshop CC, Illustrator CC ve Audition CC’den kolayca içe aktarın. Ekip Projelerini kullanarak editörlerle bulundukları her yerden birlikte çalışın.

  • Projeye eklenen video, fotoğraf, vektörel grafik, müzik gibi her öğe ayrı bir katmanda yer alır ve diğer katmanlarla etkileşime geçer.
  • Avantaj ve dezavantajlarıPremiere, Final Cut, Avid gibi kurgu-montaj programlarından çok daha işlevsel olmasına karşın, kompozisyon yazılımı özellikleri taşıdığından, video kurgularken bu programlar kadar pratik değildir.
  • Televizyonlarda izlediğimiz reklamlardan programların giriş jeneriklerine kadar geniş bir kullanım alanına ek olarak, profesyonel anlamda filmlerde özel efekt yaratmak için de kullanılabilir.

AFTER EFFECT NEDİR?

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yorum Formu Sonrası Not

Bu web sitesi, deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır. Bununla ilgili iyi olduğunuzu kabul edeceğiz, ancak isterseniz dilediğiniz zaman çıkabilirsiniz. Kabul Et Daha Fazla

Gizlilik ve Çerez Politikası