SineKulis
Radyo Televizyon - Sinema Haberler

Efsane Dizilerde bugün Prisson Break

0 267

Bugün sizlere unutulmayan dizilerden bir tanesi olan Prisson Break bahsedeceğim.

2005 yılında Amerika Fox Tv yayınlanmaya başlayan dizi unutamadığım dizilerden bir tanesi olmayı başarmıştı. Hikayesi, cast ekibi, prodüksiyon ve senaryosuyla izleyenleri kendine bağlamayı başarmış olay örgüsü, merak öğeleri ve aksiyon sahneleriyle bir sonraki bölümün hep iple çekildiği ve her defasında seyirciyi adeta sağ gösterip sol vuran ve her bölümde seyircide duş etkisinde bıran nadir yapımlardan bir tanesidir.

Dizinin Başrollerinde; Lincoln Burrows (Dominic Purcell) ile Michael Scofield (Wentworth 

Miller) oynamıştı. Wentwort Miller’i oyunculuk anlamında ben  Keanu Reeves’a   benzetmişimdir hep, çünkü baş rollerin gerçekten hakkını verebilen nadir iki aktör, ki Holywood’un abartılı oyunculuk tekniğinin, bu iki oyuncunun üzerinde doğal kaldığını, göze batmadığınıda düşünüyorum, dizinin başarısından olacak ki Wentwort Miller Resident Evil: Ölümden Sonra Yardımcı başrol olarakda göreceğiz kendisini.

Diziye dönecek olursak 2005 yılında başlayan dizi geçen yıl  4 Nisan 2017’de 5. sezon finalini yaptı 5. Sezonda Michael Scofield (Wentworth Miller) Libya’dan kaçışını izledik. 6. sezon ne zaman çıkacak bilmiyorum ama şuan çekim aşamasında olduğunu söylebilirim. 

Dizinin konusuna gelince Bir yapı mühendisi olan Michael Scofield (Wentworth Miller) işlememiş olduğu bir suçtan idam cezasına çarptırılan abisi Lincoln Burrows’u (Dominic Purcell) kurtarmak için tüm yasal yolların tükendiğini farkedince işleri kendi eline alır. Mükkemmel kurgulanmış kaçış planıyla abisini kurtarmak için bir bankayı soyar ve abisinin bulunduğu hapisaneye gönderilir. Michael planını uygulmaya başladıktan sonra hesaba katmadığı tek bir şeyin olduğunu anlar: İnsanlar. Ünlü bir mafya tetikcisi olan John Abruzzi (Peter Stormare), çocuk tecavüzcüsü ve katil T-Bag (Robert Knepper) ve azılı gardiyan şefi Brad Bellick (Wade Williams) onun planını zora sokmaktadır.

 

1. Sezon fragmanı

5. Sezon fragmanı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yorum Formu Sonrası Not

Bu web sitesi, deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır. Bununla ilgili iyi olduğunuzu kabul edeceğiz, ancak isterseniz dilediğiniz zaman çıkabilirsiniz. Kabul Et Daha Fazla

Gizlilik ve Çerez Politikası