SineKulis
Radyo Televizyon - Sinema Haberler

Mabel MATİZ (annesinin adını verdiği) MAYA albümüyle 4 hafta önce aramıza dönmüş oldu.

Farklı bir bakış

0 533

Mabel MATİZ (annesinin adını verdiği) MAYA albümüyle 4 hafta önce aramıza dönmüş oldu.

Şarkıları arasında en çok dikkat çekeni A Canım oldu. Bu yüzden,  sizler için bir klip çözümlemesi yaptım.

 

Klibe baktığımızda Mabelin geleneksel kültürümüze ve adetlerimize değer verdiği görülüyor. Ama işler hiç de göründüğü gibi değil. Bunu üç haftalık gözlemlerime dayanarak söylüyorum.

Klibe  ilk baktığımızla görsellik ön plana çıktığından şarkı fon müziği gibi arkada kalıyor. Bu da klibin aşırı dikkat çekici olduğunu ve görselliğin bir şarkı için önemli olduğunu vurguluyor. Videonun içine girildiğinde ise her şey biran da olup bittiğinden tekrar dinleme ihtiyacı duyuyorsunuz bu da akıcılığa girer.(Başarılı) İkinci dinleme de bu kez şarkıya özen gösteriyorsunuz ama bir sorun var. Şarkı da “ne demek” istedi?(Merak)

Örnek:

Geldim üryan, yangın her yan

Kırıldı aynam, görecek mi?

Aşk ile terli bu hayvan

Desturla öğrenecek mi?

Son olarak, aslında Mabel bize geleneklerimizi değil kendi iç dünyasını  şarkıyla betimliyor. Bakınız; Kitaplıkta David Bowie, duvarda Sezen Aksu, kaneviçe Mabel Matiz işlemesi, Monalisa, Türkan Şoray, .. Bir A nadolu evinde bunlardan en fazla ikisi bilemediniz üç tanesini görürsünüz ama bu kadarı ancak Manbel’in dünyasında olur.

Klip

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yorum Formu Sonrası Not

Bu web sitesi, deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır. Bununla ilgili iyi olduğunuzu kabul edeceğiz, ancak isterseniz dilediğiniz zaman çıkabilirsiniz. Kabul Et Daha Fazla

Gizlilik ve Çerez Politikası