SineKulis
Radyo Televizyon - Sinema Haberler

29. İstanbul film festivali başvuruları başladı

0 150

29.İSTANBUL ULUSLARARASI KISA FİLM FESTİVALİ

Türkiye’nin en uzun soluklu ve en deneyimli festivallerinden biri olan “İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali” başvurular başladı. Bu kez 

kayıtlar FilmFreeway üzerinden yapılıyor. Önce filminizi ücretsiz olarak FilmFreewaye kaydetmeniz daha sonra da festivale başvuru yapmanız gerekiyor. Filminizi FilmFreeway ye kaydettirdikten sonra, kolaylıkla, dünyanın birçok diğer festivaline de başvuru yapabilirsiniz. “İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali” ne son başvuru tarihi 31 Temmuz 2018 olarak belirlenmiş. Kurmaca, Canlandırma, Belgesel ve Deneysel dallarında, 20 dakikayı geçmeyen filmler kabul ediliyor. Türkiye’den başvuracak filmlerin Mayıs 2017 tarihinden sonra üretilmiş olması gerekiyormuş.

KOŞULLAR

  • Başvurular filmfreeway üzerinden kabul edilmektedir.2.Yarışmaya( “Ulusal” kapsamda olduğu için ) sadece T.C uyruklu olan yönetmenler başvurabilirler. 
  • Yurt dışında yaşayan ve yurt dışı olanakları ile film üreten yönetmenlerimiz, yapımcı yabancı olduğu durumlarda bu kategoriye başvuramazlar. Ancak filmlerinin yarışma dışı olarak festivalde gösterilmesini talep edebilirler.
  • 20 dakikayı aşmayan ( + %10 tolere edilebilir ):Kurmaca Canlandırma Deneysel ( veya özgün anlatım ) Belgesel  kısa filmler, sayı ve konu sınırlaması gözetmeksizin yarışmada yer alabilir. Gerekli olduğu durumlarda, tertip komitesi filmin başvuru kategorisini değiştirebilir. Örneğin “Deneysel” diye başvurmuş bir filmi daha uygun ise “Kurmaca” bölümünde değerlendirebilir.
  • Yönetmenler, bu festivale daha önce başvurmuş oldukları aynı film ile tekrar başvuramazlar.
  • Eğer film seçilirseorijinal formatı ne olursa olsun, tertip komitesine, filmin 1 adet İNGİLİZCE altyazılı gösterim kopyası gönderilir.
    ( MPEG2, MP4 veya H.264 formatında ) DVD, SD MEMORY CARD veya USB FLASH DRIVE üzerine kaydedilerek  gönderilir.
    Eğer film Türkçe değilse aynı kopya üzerinde hem İngilizce hem de Türkçe alt yazı olması gerekmektedir. Olabiliyorsa aynı materyelde, yani filmin konduğu  DVD, SD MEMORY CARD veya USB FLASH DRIVE üzerinde, olamıyorsa ayrı bir materyalde ( örneğin ayrı bir DVD de )

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yorum Formu Sonrası Not

Bu web sitesi, deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır. Bununla ilgili iyi olduğunuzu kabul edeceğiz, ancak isterseniz dilediğiniz zaman çıkabilirsiniz. Kabul Et Daha Fazla

Gizlilik ve Çerez Politikası