SineKulis
Radyo Televizyon - Sinema Haberler

Nonstop Otostop

1 182

Ön yargılarınızdan kurtulun! Ne tüm kamyoncular size saldırmaya hazır kötü niyetli insanlardır ne de otostopçular belalarını arayan maceraperestler. Otostop ucuz seyahatten öte dayanışma ve yeni keşifler demektir…

Onlar kendilerini böyle tanımlıyorlar 2015 Yapımı belgeselin, samimi dili ve doğal kurgusuyla izlerken, sizi onlardan biri yapacak.

Nonstop Otostop , özgürlük gerçekten yollarda mı?   Yoksa özgürlüğün kendisi yollar mı?

‘Tanımadığın insanın arabasına binme”, “Kamyon, TIR şoförleri çok tehlikelidir” gibi klişelerden uzaklaşmanın vakti geldi. Çünkü otostop çekmenin de felsefesi vardır. Evet, otostop ucuza gezmenin ideal yoludur ama otostop çeken insan illa ki çok parasız ya da belasını arayan bir maceraperest değildir! Peki trenin, otobüsün rahat koltukları dururken insan neden saatlerce beklemeyi göze alarak böyle bir maceraya girer? Cevabı bizzat bir otostopçu olarak verebiliriz: Bazıları için öğrenme ve keşfetme arzusu parayla elde edilemeyecek kadar değerlidir de ondan. Ne sırtındaki çantanın ağırlığı ne saatlerce yürümenin yorgunluğu ne de korkuların bir anlamı kalır. Otostopla yolculuk insana yardımlaşmanın, dayanışmanın güzelliğini ve sosyal hayatında asla karşılaşamayacağın insanlarla tanışma fırsatı verir. Yollarda tanıştığınız insanlar gezdiğiniz yerle ilgili farklı pencereler sunar.

1 yorum
  1. Peruze Ersöz diyor

    Harika bir bakış açısı!!! Ön yargılardan kurtulmalı insanlar. Tek bu konuda değil. Her konuda ön yargılarımızı rafa kaldırmalıyız ?

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yorum Formu Sonrası Not

Bu web sitesi, deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır. Bununla ilgili iyi olduğunuzu kabul edeceğiz, ancak isterseniz dilediğiniz zaman çıkabilirsiniz. Kabul Et Daha Fazla

Gizlilik ve Çerez Politikası