SineKulis
Radyo Televizyon - Sinema Haberler

Senden Bana Kalan – “Sadece Filizlenen Bir Aşktı”

Sadece Filizlenen Bir Aşktı

0 256

Senden Bana Kalan; 2006 yılında G.Kore uyarlaması olan  Bir Milyonerin İlk Aşkı filminden esinlenerek  çekilen yönetmenliğini Abdullah OĞUZ’un yaptığı 2015 yapımı duygusal Türk filmi. Hikaye, Özgür(Ekin KOÇ)’ün 18 yaşına kadar ailesinin zengin olmasının rahatlığıyla ukala olmuş bir tiptir. Oysaki Elif (Neslihan ATAGÜL) Özgür’e kıyasla zıt bir karakter denilebilecek kadar birbirlerinden ayrı karakterlerdir.  Buna rağmen Özgür ‘ün miras için Elif kasabasına gelmesiyle iki karakterlerinde hikayesi anlatılır.

Film benim aksime oyunculuk bakamından amatör gibi gelse de  sıkılmadan izlenilebilecek bir yapımdı.Olayların çok hızlı geliştiğini ve izlerken sanki kısa film izliyormuşum hissi uyandırdı. Buna rağmen izlerken sonunun nasıl olacağı heyecanına kapıldım. Çünkü kız ölecek mi yoksa yaşayacak mı, gencin vereceği kararlar ne olacak düşüncesinde takılı kaldım.

Büyük ihmalle uyarlama olduğu için birçok kişi yadırgayacaktır. Ama her uyarlama olan yapım kötü veya özensiz olacak diye bir kural yok. Uyarlamalar bizlere eserlere farklı pencereden manzaraya bakmayı  ve eserlere iki farklı yapıttan yorumlamamızı da sağlar. Bu bir nevi bardağın boş dolu tarafından bakma muhabbetine benziyor. Senden bana kalan sadece filizlenen bir aşktı.

 

 

Fragman

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yorum Formu Sonrası Not

Bu web sitesi, deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır. Bununla ilgili iyi olduğunuzu kabul edeceğiz, ancak isterseniz dilediğiniz zaman çıkabilirsiniz. Kabul Et Daha Fazla

Gizlilik ve Çerez Politikası