SineKulis
Radyo Televizyon - Sinema Haberler

NARUTO (Ön yargılarınızı kaldırın:)

İçinizde Bir Ninja Yaşıyor Olabilir... Hadi Onu İzleyerek Bulalım.

0 312

Japon manga yazarı  Masashi KİSHİMATO tarafından çizilip sonradan animeye dönüştülen bir ninja hayatı konu ele alınır. Doğduğu andan itibaren köy halkı tarafından dışlanan, 12 yaşındaki bir çocuğun kendini insanlara kabul ettirme hikayesi anlatılır. Kendini kabul ettirme süreçleri boyunca yaşanan komiklik, hüzün, acı ve arkadaşlık konularıyla da anime ayrı bir keyif verdirmektedir.

*Naruto’nun yanın da Sasuke ve Sakura adlı iki karakter de görülmekte ve ninja sınavlarına birlikte girmektedirler. Çoğu animenin aksine bir savaş yaklaşık 8 bölüm sürebilmekte ve savaşın tüm detayları anlatılmaktadir. Buna rağmen gayet sürükleyici ve zaman zaman komiktir*.

 

Animenin serileri de bulunmaktadır. Bunlar;

-Naruto

-Naruto Shippuden

-Naruto The Last

-Boruto

Ayrıca manganın ilk otuz altı cildi Japonya’da 71 milyonun üzerinde bir satış rakamına ulaşmıştır. Naruto mangası 2015 itibarı ile dünya çapında 220 milyonun üzerinde kopya satmıştır. Öyle ki animenin karakter bakımından mahkemeye bile gildilmişliği vardır.

İtiraf etmeliyim ki ben de bunu izlemek istemiyordum hatta nefret ediyordum.  Ama hayatın bana oyunuymuş gibi nefretimi bir kenara bırakıp bende izlemeye başladım. Sonra bütün aileme de bulaştırıp onlara da bu serüvene ittim(!).  Asıl olay şu ki anime kesinlikle hafife alınmamalı yoksa sana da virüs (bunu iyi virüs gibi düşünün) gibi bulaşıp ön yargılarını yıkıyor.

Çıkarılan sonuçlar;

1)Hiç bir şeye ön yargıyla yaklaşma,

2)Arkadaşlık bağlarını küçük ya da büyük sorunlar olsun koparma,

3)Kimseyi küçük görme,

4)Herkesin kendince sebepleri vardır, biraz empati yap. 😉

 

DİPNOT: Eğer izleyecekseniz aşağı yukarı bütün sezonlarla beraber 800-900 bölüm var.

 

FRAGMAN

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yorum Formu Sonrası Not

Bu web sitesi, deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır. Bununla ilgili iyi olduğunuzu kabul edeceğiz, ancak isterseniz dilediğiniz zaman çıkabilirsiniz. Kabul Et Daha Fazla

Gizlilik ve Çerez Politikası