SineKulis
Radyo Televizyon - Sinema Haberler

“Fırtına” Karadeniz’i sevenler için bu dizi izlenilmeye değer.

"Fırtına" Karadeniz'i sevenler için bu dizi izlenilmeye değer.

5 1.435

Çekimleri Trabzon’da yapılan dizinin yapımını BKM, yapımcılığını Necati Akpınar üstleniyor. Süpervizörlüğünü Yusuf Kurçenli’nin, yönetmenliğini Metin Balekoğlu’nun yaptığı ve senaryosunu Gökhan Horzum’un yazdığı 2006 yılında yalınlanan Kanal D’nin  dizisidir; karadeniz’in yemyeşil bir köyünde yaşanan bir aşk hikayesi anlatılıyor.  Başrollerini ise  Murat Yıldırım(Ali) ve Burçin Terzioğlu(Zeynep) paylaşmıştır. Haftalarca kanala izlenme rekorları kazandırmıştır.
Dizi Murat ve Burçin çiftinin evlenmesine de vesile oldu. Dizi 2006 yılının en çok izlenen yapımları arasında yer aldı. İsmini Rize Ardeşen’in yaklaşık 2 km batısında Karadeniz’e dökülen Fırtına Deresinden alan dizi Zeynep ve Ali’nin ailesiyle yaşadıklarını ve ikisinin kavuşma hikayesi anlatır. Zeynep ve Ali’nin birbirine kavuşmak için yaptıkları bir o kadar da kavuşmalarına engel olmaya çalışanlarla birlikte ortaya çıkan olaylarla dizi akıp gitmektedir.
Murat Yıldırım “Daha önce Karadeniz’ de çekilen yapımlarda hep iki düşman aile işlendi,bu dizi de aileler dost ama araya başkaları giriyor… Tam kavuşacakken kavuşamıyorlar..”.

Benim gibi Karadeniz’e bir hayranlığınız varsa kesinlikle izlemenizi  tavsiye ederim. Yayınlanma tarihine göre  4:3 çerçeve oranı ve görüntü kalitesi biraz daha düşük olsa da  bu kesinlikle kötü bir dizi olduğu anlamına gelmiyor. Ne de olsa birçok şey uzaktan kötü görünür ama yakından hayranlık bırakacak kadar ihtişamlı olabilir. Teknik olarak günümüzün gerisinde de olsa dizi senaryo ve anlatım olarak;  Sevginin en masum halini gösterdiğinden belki de bu yüzden sevdim diziyi. Diziyi izlerken birden fazla anlam çıkarılabiliyor. Bunlardan; engeller sadece aşılmak için vardır. Eğer bir engel varsa o senin korkundur.
Aile bağları test edilemiyecek kadar güçlüdür,onu kimse koparamaz.
Ali ve Zeynep’in ailesinin birbirleriyle olan atışmaları ve komiklikleri diziye ayrı bir renk katıp her türlü duyguyu yaşatmakta . Kısacası 2000’lerin benim için en güzel dizisi.

Fırtına Dizisini izlemek İsteyenler Buradan Ulaşabilir

h

5 Yorumlar
  1. Peruze Ersöz diyor

    Tavsiyen için teşekkürler ?

    1. Dicle Alıcı diyor

      Teşekkürler. Yaz dizisi olarak izleyebilirsin.

  2. veysel diyor

    Hiçbir yerde yok ki youtube da bile 6 -7 bölüm var

    1. Dicle Alıcı diyor

      KanalD’ nin kendi sitesinde 1.bölümden final bölümüne kadar tüm bölümleri bulunmaktadır.

    2. Burak Güven diyor

      https://www.kanald.com.tr/firtina

      buradan ulaşabilirsiniz

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yorum Formu Sonrası Not

Bu web sitesi, deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır. Bununla ilgili iyi olduğunuzu kabul edeceğiz, ancak isterseniz dilediğiniz zaman çıkabilirsiniz. Kabul Et Daha Fazla

Gizlilik ve Çerez Politikası