SineKulis
Radyo Televizyon - Sinema Haberler

The Theory Of Everythink Sınırlarını Gör

The Theory Of Everythink - Sınırları Gör

0 122

Yönetmenliğini James Marsh‘in yaptığı, Felicity Jones ve Eddie Redmayne’in başarılı oyunculuğuyla beğeni toplayan The Theory of Everything, gerçekten çok etkileyici ve düşündürücü bir film.

Ünlü fizikçi Stephen Hawking üniversite de sıradan bir öğrenci gibi hayat sürdürür. Sıradan derken zeki olması dışında diğer olaylar normaldir. Taaki üniversite dönüşü yere düşünceye kadar. Düşmesi sonucu hastaneye kaldırılan Stephen ALS(kemik erimesi) hastası olduğunu öğrenen Step hayata küser, çalışmalarını ve sevdiği kızı da bırakma noktasına gelir. Artık Sephen zeki bir ALS hastasıdır.

Film biyografi olmasına karşın sıkıcı ve bunaltıcı değildi. Diğer yapımlara göre başarılıydı. Başarılı diyorum çünkü birçok ödüller kazanmışdır. Bunlar;
-En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ı
– BAFTA En İyi İngiliz Filmi Ödülü
-David Di Donatello En İyi Avrupa Filmi Ödülü

Filmde görüldüğü üzere Stephen hayatla nasıl başa çıkılacağını gözler önüne seriyor. Önüne çıkan sorunlarla kendini hayattan soyutlamıyor aksine daha da sorunların içine girip çözümlerle hayatına devam ediyor. Yani anlayacağınız hayata küsmüyor, hayatıyla barışık bir şekilde babalık görevini de üstleniyor. İtiraf etmeliyim ki zekilerin sıkıcı ve sakin bir yaşamları olduğu söylentileri beyinlerimize kazınmış yani yapımı izlerken bir ön yargıyla yaklaşmayınız . Ama bu biyografi sıkıcı değil aksine sorularla kendini izleten sürükleyici bir hayat hikayesiydi.

Fragman

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yorum Formu Sonrası Not

Bu web sitesi, deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır. Bununla ilgili iyi olduğunuzu kabul edeceğiz, ancak isterseniz dilediğiniz zaman çıkabilirsiniz. Kabul Et Daha Fazla

Gizlilik ve Çerez Politikası